Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

26 Απρ 2010

περβολομαγέρεμα (τουρλού)

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
φασολάκια με πατάτες http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Είναι καλοκαιρινό φαγητό όταν υπάρχουν τα κηπευτικά.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα κηπευτικά που διαθέτουμε και μας αρέσουν.
Στις αναλογίες υπολογίζουμε 1 κιλό συνολικά. 

Υλικά
1 κιλό κηπευτικά (φασόλια, μελιτζάνες, πιπεριές,
βλίτα, κολοκύθια, μπάμιες κλπ.)
2 μικρές πατάτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες
μπάμιες (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι λάδι
λίγο μαϊντανό
σκόρδο (προαιρετικά)
αλάτι


Παρασκευή
«Καθαρίζουμε τα φασόλια από τα νεύρα, και πλένουμε όλα τα υλικά μας.
Κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες, τα κολοκύθια, τις μελιτζάνες και τα βλίτα.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι λίγο και μετά ρίχνουμε μέσα τα φασόλια μαζί με όλο το αλάτι που θέλουμε.
Αφού μαλακώσουνε τα φασόλια βάνουμε τις πατάτες και σε λίγο όλα τα άλλα υλικά κομμένα σε κομμάτια να τσιγαριστούν ελαφρά.
Τελευταία βάνουμε την ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη κομματάκια.
Ρίχνουμε νερό τόσο όσο χρειάζεται να βράσει το φαγητό.
Αν θέλουμε να βάλουμε μπάμιες τις τηγανίζουμε λίγο πρώτα και τις βάνουμε μια στρώση πάνω από όλα τα άλλα, όταν αυτά έχουνε βράσει σχεδόν.
Δεν τις ανακατεύουμε για να μη λιώσουν».

1 σχόλιο:

  1. Την έκανα την συνταγή και ειναι καταπληκτική! Αν και δεν τρώγω συχνά κηπευτικά, σκέφτομαι να τα καθιερώσω τουλάχιστον δύο με τρείς φορές τον μήνα, μαγειρευμένα μ' αυτόν τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή