Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

10 Μαΐ 2010

ρέγγα

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
ρέγγα καψαλίζεται στη φωτιά http://syntagesapokatina.blogspot.gr

ρέγγα έτοιμη στο πιάτο μας http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Η ρέγγα με την έντονη και ιδιαίτερη γεύση της είναι από τα πιο δημοφιλή ψάρια με υψηλή διατροφική αξία.
Ήταν ιδιαίτερα αγαπητή σαν κολατσιό της εργατικής τάξης γιατί φτιάχνεται επί τόπου, εύκολα, με απλά μέσα και έχει πολλές θερμίδες.
H καπνιστή ρέγγα είναι εξαιρετικός μεζές για για ούζο, και τσίπουρο ενώ συνδυάζεται τέλεια με όσπρια.

Υλικά
1 ρέγγα καπνιστή
λάδι

Παρασκευή
Όπως βλέπω ακόμη και τώρα τον πατέρα μου να το κάνει

Για να καψαλίσουμε τη ρέγγα, την καρφώνουμε στο πιρούνι, και τη βάζουμε πάνω στη φωτιά (αν δεν υπάρχει φωτιά ανάβουμε ένα κομμάτι εφημερίδα στο τζάκι ή σε οποιοδήποτε άλλο ασφαλές μέρος και την κρατάμε πάνω στη φλόγα).
Τσουρουφλίζεται η πέτσα και είναι εντάξει.
Μετά καθαρίζουμε τη ρέγγα από το μεσαίο κόκαλο, βγάζουμε και όσα μικρότερα κόκαλα μπορούμε και την κόβουμε κομματάκια.
Τη βάζουμε σε μπωλ με λάδι και την τρώμε συνοδευτικά με νηστίσιμα φαγητά.
Διατηρείται έτσι μερικές μέρες στο ντουλάπι αλλιώς στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου