1 συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
1 κουταλιά τοματοπελτέ ή ανάλογη ντομάτα
1 κρεμμύδι
2 κουταλιές κρασί (προαιρετικά)
1 φλυτζάνι λάδι
αλάτι
πιπέρι
Παρασκευή
«Κόβουμε τη συκωταριά σε μικρά κομμάτια
(μπορούμε να τη ζεματίσουμε αν θέλουμε πρώτα για να κόβεται καλύτερα)
και τη βάνουμε στο τηγάνι με το λάδι να τσιγαριστεί.
Ρίχνουμε μετά το κρεμμύδι να μαραθεί κι αυτό, το κρασάκι αν θέλουμε
και μετά ρίχνουμε την πάστα (ή την ντομάτα ψιλοκομμένη), λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά».
Κατίνα Γούλα
Αυτό που παρατηρώ βλέποντας τις συνταγές, είναι ότι με πολύ κοινά και όχι εξεζητημένα υλικά, μπορεί να φτιάξει κανείς απλά και γευστικότατα φαγητά. Κάτι περισσότερο απο μας ήξεραν οι γιαγιάδες μας...
ΑπάντησηΔιαγραφή