Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

2 Απρ 2012

Σπαράγγια με αυγά

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
Σπαράγγια με αυγά, μαγειρεμένα με τον τρόπο της Κατίνας http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Ένας τέλειος αρωματικός και γευστικός συνδυασμός.
Εύκολη συνταγή, φτάνει να διαθέτεις το μεράκι και την επιμονή της γιαγιάς Κατίνας και να τρέχεις την άνοιξη στις ρεματιές της εξοχής να μαζεύεις τα άγρια σπαράγγια.

Υλικά
Ένα μάτσο σπαράγγια άγρια
2-3 αυγά
λάδι για το τσιγάρισμα
αλάτι
τυρί φέτα (προαιρετικά)


παρασκευή
«Πρώτα καθαρίζουμε τα σπαράγγια από τα ξερά ή κόβουμε τις ξερές ουρές, αν έχουνε.
Μετά τα πλένουμε, τα δένουμε αν θέλουμε σε ματσάκι με μια κλωνίτσα να μη σκορπάνε και τα βάνουμε στην κατσαρόλα να τα ζεματίσουμε.
Καλύτερα σε πολύ  νερό να φύγει η πικρίλα.
Τα αφήνουμε να πάρουνε δυο τρεις χούχλους – τα σπαράγγια δε χρειάζονται βράσιμο – και μετά τα βγάζουμε και τα στραγγάμε καλά να φύγει όλο το νερό.
Τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα και τα τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι.
Όταν τσιγαριστούνε ρίχνουμε τα αυγά δαρμένα.
Αν θέλουμε βάνουμε και τυρί και παστό.
Αν βάλουμε τυρί δεν αλατίζουμε το φαγητό. Έχει αλάτι το τυρί.
Αλλιώς ρίχνουμε στο τηγάνι αλάτι όσο θέλουμε.
Και όταν το φας έλα να μου πεις αν είναι νόστιμο»
Κατίνα Γούλα

1 σχόλιο:

  1. Όχι απλώς νόστιμο........αλλά πεντανόστιμο. Μπορεί να μην είμαι γιαγιά Κατίνα, αλλά το βουνό μας είναι γεμάτο άγρια σπαράγγια τέτοια εποχή. Πως ν΄αντισταθείς στο να κάνεις μια βόλτα στην φύση και να μαζέψεις τα σπαράγγια σου,ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή