Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

10 Μαΐ 2010

ταραμοκεφτέδες

http://syntagesapokatina.blogspot.gr
ταραμοκεφτέδες της Κατίνας http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Εξαίρετοι μεζέδες-κυρίως σαρακοστιανοί-για το τραπέζι της Καθαροδευτέρας.

Νεότερη συνταγή
Υλικά
100 γρ. ταραμάς
1 κρεμμύδι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
Αλεύρι και λάδι
200 γραμμάρια ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο καλά ή πουρέ πατάτας

Παρασκευή
«Ανακατεύουμε καλά σε λεκανίτσα τον ταραμά με το κρεμμύδι και το ψωμί.
Ύστερα παίρνουμε κουταλιές, τις αλευρώνουμε και τις ρίχνουμε σε καυτό λάδι να τηγανιστούν, όπως οι κεφτέδες».
Παναγιώτα Γούλα

3 σχόλια:

  1. Ὀ ταραμᾶς εἶναι φτιαγμένος ἤ ἀφτιαχτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρησιμοποιούμε τον ταραμά όπως τον αγοράζουμε από το μπακάλη, αυτή την αλμυρή κόκκινη πρώτη ύλη, με την οποία φτιάχνουμε και την ταραμοσαλάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή