Καλώς ήρθατε


στο νοτιότερο άκρο της Μεσσηνίας, στο ακρωτήρι Ακρίτας...
οι συνταγές σαν κομμάτι ζωής όχι σαν δοσολογία υλικών θα μας ψιθυρίσουνε πώς ζούσανε τα χωριά μας πριν γίνουμε όλοι πρωτευουσιάνοι…

12 Μαΐ 2010

μπακαλιάρος βραστός

http://syntagesapokatina.blogspot.gr

μπακαλιάρος βραστός http://syntagesapokatina.blogspot.gr


μπακαλιάρος βραστός στο νόστιμο και θρεπτικό ζουμάκι του http://syntagesapokatina.blogspot.gr

Το άλλοτε θεωρούμενο ως ψάρι της κουζίνας των φτωχών, κατέχει σήμερα σημαντική θέση στις ευρωπαϊκές κουζίνες. Από τα πιο αγαπημένα και δημοφιλή ψάρια, μαγειρεύεται με πάμπολλους τρόπους και πάντοτε, με άριστο γευστικό αποτέλεσμα. Εδώ βραστός, μας χαρίζει μια υπέροχη ψαρόσουπα εύκολη και απολαυστική.

Υλικά
4 κομμάτια μπακαλιάρος
4 κρεμμύδια μικρά
3-4 πατάτες κομμένες φέτες
2 κλωνάρια σέλινο
1 καρότο
χυμός ενός λεμονιού
λίγο λάδι
αλάτι
λίγο αλεύρι

Παρασκευή
«Κόβουμε τον μπακαλιάρο κομμάτια και τον ξαρμυρίζουμε (τον βάζουμε σε μπόλικο νερό για μια-δυο μέρες και του αλλάζουμε το νερό αρκετές φορές)
Βράζουμε τα κρεμμύδια που τα έχουμε χαράξει κατά μήκος, τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια, το καρότο το σέλινο και λίγο λάδι.
Στη μέση, όταν έχουνε μισοβράσει οι πατάτες ρίχνουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου.
Όταν βράσουν όλα τα υλικά ξινίζουμε το φαγητό: Ανακατεύουμε λίγο αλεύρι, το χυμό ενός λεμονιού, λίγο λάδι, αραιώνουμε με λίγο ζουμί από το φαγητό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Παίρνει ένα χούχλο και είναι έτοιμο το φαγητό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου